Het Bolwerk - Sassenheim

Menneweg 12

Sassenheim


CONTACTGEGEVENS

Menneweg 12
2172 HD Sassenheim
025-2222615

 

 

Ontwerp: Dorine Suurd – tuin- & landschaparchitecte

Aanleg: Hovenier AJ Tuinaanleg en firma Active Constructions

Oplevering: 26 oktober 2012

Omschrijving van het schoolplein

Voorzijde van de school:

Naast het grote sportveld is er een wilgentenen tunnel en hut gebouwd waarnaast leuke verstopbosjes geplaatst zijn. Het leukste vinden de kinderen toch wel de indianenbrug waar ze zelfs voor en na schooltijd nog steeds op te vinden zijn. Naast het grote sportveld zijn ook diverse podia en loopsteigers gecreëerd die in hoogte verschillen.

Naast de school:

Er loopt naast de school een smikkelpad waarlangs fruitboompjes en veel kruiden zijn geplant. Wat leuke stapelmuurtjes om op te zitten en hier en daar een hangmat voor in de zomer!

Achter de school:

Het plein achter de school is hoogstwaarschijnlijk het meest indrukwekkend. De kinderen kunnen niet alleen slootsafari spelen maar ook in het grote doolhofkasteel met een ‘gracht’ en zelfs een ‘ophaalbrug’. Hiernaast staan nog de twee kleine-beestjes-muren en een mooie-dingen-museum (hier kunnen de kinderen mooie dingen neerleggen en ruilen, bijv. kastanje of steen) en een heuveltje met waterpomp en een waterval. Verder is er een verstoptuin gemaakt waar het klimrek, duikelrek en het speelhuisje nu staan. En om zeker niet te vergeten zijn de drie mooie wilgentenen wigwams.

Moestuin: De kinderen van groep 6 en 7 hebben een eigen schooltuintje in park Rusthoff en gaan hier iedere dinsdagmiddag aan de slag. Daarom is er op het plein geen moestuin aangelegd. Wel is er een ‘’smikkelpad’’. Daar staan fruitbomen en kruiden. Bovendien is er ruimte om elk jaar een paar gewassen naar keuze te verbouwen (bijv. uien om uiensoep te maken). Dit voorjaar zullen er tomaten en paprikaplanten worden geplant.

Ervaringen

‘’We zijn heel blij met ons groene schoolplein en we verwachten er met elkaar nog heel veel plezier aan te beleven!’’

Onderhoud: Er is een onderhoudsplan gemaakt waarbij het de bedoeling is dat iedere leerkracht samen met zijn/haar groep een deel van het plein voor zijn rekening neemt. Tevens zijn er drie a vier zaterdagen zijn waarop er door ouders, kinderen en leerkrachten gewerkt zal worden aan het plein.


« overzicht groene schoolpleinen