Nieuws

Groene schoolpleinen in Berlijn

Van 10-15 oktober willen wij in samenwerking met Stichting Springzaad en o.l.v. zeer deskundige medewerkers van de Berlijnse organisatie Grün macht Schule een 4-5 dagen durende boeiende en zeer leerzame reis langs groene schoolpleinen en andere stadsnatuur in de Duitse hoofdstad organiseren. Meer info in de flyer.

Aanmelden bij Marianne van Lier en Willy Leufgen, groeneschoolpleinen@springzaad.nl 

 

Voor wie al eerder naar Berlijn wil: van 4-6 september a.s. organiseert Grün macht Schule de 6th International School Ground Conference. Een boeiend programma met lezingen van experts uit de hele wereld, veel workshops en een excursiedag. Lees hier meer informatie over de conferentie!

Groene schoolpleinen in het Journaal

Op 31 maart konden de kijkers in het Journaal van 18 en van 20 uur een glimp opvangen van hoe het toegaat op twee vergroende schoolpleinen, basisschool 't Anker in Amersfoort en De Kosmos in Hoogland. Artikel en filmpje vind je hier. Er werd op de Facebookpagina van de NOS opvallend veel gereageerd, gedeeld en geliked. Na 4 dagen was het filmpje al 250.000 maal bekeken (afgezien van de mensen die het tijdens het journaal zelf al zagen).