OBS De Vliete

Julianastraat 30

Wissenkerke


CONTACTGEGEVENS

Julianastraat 30
4491 GB Wissenkerke
0113371463

 

 

'Het Kleine Zeeuwse Landschap' is de naam voor de natuur-belevingstuin direct gelegen achter de basisschool OBS De Vliete. De kinderen kunnen er groenten en kruiden kweken, spelen in het groen en de natuur beleven. Er zijn moestuintjes voor alle groepen, fruitbomen en –struiken, speelelementen als een heuvel, een wilgenhut en -tunnel, vertelhoekjes met stobbenzitjes en zelfs een vuurplekje. Ook genieten van de natuur, o.a. langs het water van de gegraven put. Ook aan dieren is gedacht. Er zijn kippen in een hok, een bijenhotel, een vlinderbar en een takkenril voor egels e.d. De 'tuin' heeft een open karakter. Kenmerken van het landschap komen terug deze plek.
Bijzonder is dat het initiatief kwam van een gemotiveerde creatieve natuurouder, die met meer ouders en een even gemotiveerde ambtenaar uiteindelijk deze plek heeft kunnen realiseren, na jaren van volharding en goede communicatie, stap voor stap. De natuurouders hebben een speciale stichting opgericht, “Het Kleine Zeeuwse Landschap”, om fondsen te werven (o.a. Groen Dichterbij, Groenvoucher van Min. Economische zaken) en bedrijven aan te schrijven. En dat is ze goed gelukt!
Voor het onderhoud wordt gebruik gemaakt van NL Doet en de Natuurwerkdag. Samen met de gemeente is er een onderhoudsdraaiboek gemaakt en een taakverdeling.

Fotoalbum »


« overzicht groene schoolpleinen