Openbare Montessorischool Apollo

Strausspad 3

Leiden


CONTACTGEGEVENS

Strausspad 3
2324 BG Leiden
071-7370130

 

 

Ontwerp: De Ontwerpsalon

Aanleg: Robert Averink van Arbor Vitalis

Oplevering:

Omschrijving van het plein

Het schoolplein van de Apolloschool staat inmiddels vol met nieuwe groene elementen. Het kleutervoedbalveldje is omringd door een wilgentenenwand. Ook de bouwhoek van het schoolplein is hier mee omringd en er zijn bamboebosjes geplant en boomstammen geplaatst. Het meest originele wat op het schoolplein is gebouwd is toch wel het 'blote voetenpad' oftewel 'zintuigenpad' met allerlei soorten straatbedekking en verschillende bloeiende, geurende struikjes. Schommels van robiniahout, twee gewone schommels en een nestschommel (de vriendenschommel) zijn ook nieuw op het schoolplein. Wat ook niet te missen is op het plein is het narcissendoolhof.

Moestuin

Er is achter de school een schooltuin, aangelegd in 2009, met een kleine moestuin, veel fruitbomen en een kruidenwiel. Op het schoolplein zelf staan er drie plantenbakken, gemaakt van gestapelde stenen, voor het kweken van seizoensbloemen. Nu staan er bollen in en winterviolen bovenop.

Onderhoud

Onderhoud van de tuin gaat samen met de kinderen en de tuinjuf elke week op donderdagmiddag. Een maal per maand is er een tuinmiddag of avond voor ouders, kinderen en leerkrachten voor de grotere klussen. De tuinman Robert Averink doet de echt grote klussen, zoals bomen snoeien.

De Montessorischool Apollo heeft naast een natuurlijke speelplaats ook een groenten en kruidentuin. Eens per week helpen verschillende leerlingen mee in die tuin. Op het speelplein zijn hutten van wilgentenen, waterelementen en klimbomen. De oudere leerlingen kunnen voetballen op het ernaast gelegen plein, voor de jongere kinderen zijn er doeltjes van wilgen gemaakt.

Fotoalbum »


« overzicht groene schoolpleinen