PCBO Het Mozaiek (locatie Hof van Delft) - Delft

Caspar Fagelstraat 65

Delft


CONTACTGEGEVENS

Caspar Fagelstraat 65
2613 GV Delft

 

 

Ontwerp: Ouder van de school, tuin- en landschapsontwerper Els van der Weijde, in samenwerking met de kinderen.

Aanleg: Hoveniersbedrijf Louis van der Meijden samen met de kinderen, leerkrachten en ouders.

Oplevering: Mei 2013

Omschrijving

Het plein heeft een groen eiland van boomstammen met buitenklas, oude knotwilg, kruiden, moestuinbakken en niet te vergeten: onze Gulle Geverboom.

Moestuin

Het plein heeft een grote moestuin op het kleuterplein en elke klas van de bovenbouw heeft een eigen kleine moestuin op het grote plein.

Ervaringen

Het stuk plein waar de zeer kwestbare bloemen en kruiden staan doet het fantastisch, er wordt met zorg omheen gespeeld! Op het plein is een echte totempaal geplaatst als afscheid van groep 8. Ook deze wordt gerespecteerd. De school heeft echt een ander plein gekregen: de buurtkinderen hebben het plein na schooltijd weer in bezit genomen. De hangjongeren die er nog steeds komen maken veel minder rommel en geven geen overlast meer. In het begin hadden we last van vandalisme maar door het direct op te ruimen en een extra afsluitpaal te plaatsen waardoor fietsen het plein niet meer op kunnen is dat nu geen probleem meer. Een tegenvaller is de relatief 'kale' wilgentunnel. De school is dan ook van plan daar in februari flink wat wilgentakken bij te zetten om hem dichter en minder kwetsbaar te krijgen. Een mooie bijkomstigheid van de 'kale' wilgentunnel is dat het een prima klim/slingerobject is. Het maakt wel dat we zo af en toe extra reparatiewerk moeten uitvoeren.

Onderhoud

De ouders geven de planten water tijdens de vakantie, het wieden van onkruid wordt door de ontwerpende ouder gedaan en de leerkrachten vegen de bladeren van het plein na de vakantie. Inmiddels kunnen we inschatten wat er aan onderhoud moet gebeuren en gaan dit opnemen in de kalender.

Meer foto's

Op de website van de school is een fotoserie van de realistatie van het groene schoolplein te bekijken. Voor een korte impressie kan je ook de presentatie 'Ons Schoolplein wordt Groen' bekijken.


« overzicht groene schoolpleinen