Willem van Veenschool

Huetingstraat 17

Katwijk


CONTACTGEGEVENS

Huetingstraat 17
2223 BM Katwijk
071-402 91 06

 

 

Ontwerp:

Rob Jansen - Leerkracht/Adjunctdirecteur

Aanleg:

Hoveniersbedrijf Leo van der Valk (Katwijk) en Schors en Scheef (Rotterdam)

Oplevering:

Mei 2012

"Uniek zijn de tuinpaadjes waardoor kinderen echt 'in' de tuin komen en hier en daar 'verdwijnen' in het groen." Rob Jansen

Omschrijving van het plein

Het speelgras en de wilgenhut geven het plein een extra groen aanzien. De kleuters maken veel gebruik van het speelschip 'Ark van Noach' en de waterpomp. De pomp is een welkome aanvulling op de zandbak. Een paar ondernemende kinderen hebben zelf een slingertouw aangebracht in de klimden. Door de ondergrond van houtsnippers en afscheiding van haag- palenwanden, heeft het plein een mooi besloten en natuurlijk karakter gekregen.

Moestuin

Er was al een moestuin waar de kleutergroepen elk seizoen gebruik van maken. De tuintjes hebben een mooie afscheiding van vlechtwerk en takken gekregen.

Ervaringen

De houtsnippers geven wel een hoop rommel, maar inmiddels is het regelmatig vegen van het plein een goede gewoonte geworden. Aan het einde van de herfst werd het speelgras slecht. Aan het begin van het nieuwe seizoen krijgt het gras een opknapbeurt. De wilgentenen zijn redelijk kwetsbaar.

Onderhoud

Het onderhoud is tot nu toe door de school zelf geregeld. Zo nu en dan wordt een hovenier ingeschakeld. Er is extra budget vrijgemaakt voor onderhoud.

Meer foto's

Op de website van de Willem van Veenschool zijn nog veel meer foto's te vinden.


« overzicht groene schoolpleinen