Sint Jan Baptistschool

Anemonenweg 17

Wassenaar


CONTACTGEGEVENS

Anemonenweg 17
2241 XH Wassenaar
070-511 50 85

 

 

Ontwerp: Bureau Ris. Het oorspronkelijke ontwerp is in een vereenvoudigde versie uitgevoerd in verband met de mogelijke fusie en verhuizing van de school over een aantal jaar. Het ontwerp is gebaseerd op ideeën van leerlingen.

Uitvoering: Van der Holst & Zn Wassenaar samen met alle leerlingen.

Oplevering: December 2012

Omschrijving: Het kleuterplein van de Sint Jan Baptistschool is in het najaar van 2012 aangepakt. In het voorgaande jaar is de kinderen gevraagd wat hun wensen voor het plein zijn. Daaruit bleek onder meer behoefte aan mogelijkheden om je te verstoppen, klimmen en klauteren maar ook een duidelijke wens om te voetballen.In samenwerking met bureau RIS is een plan gemaakt. Door een aangekondigde mogelijke verhuizing van de school naar een nieuwe locatie over een aantal jaar, is uiteindelijk een light versie van het plan uitgevoerd. De kinderen hebben de mogelijkheid op boomstammen te klimmen, er is een kleine buitenklas aangelegd, er is een wilgentunnel en een blote voetenpad. In de zintuigentuin kunnen de kinderen ruiken, voelen en proeven. In het afgeslotendeel achter de school kwaten insektenhotels, vogelhuisjes en een kruip-door-sluip-door-pad.

Moestuin: Achter de school liggen de school-moestuinen die worden onderhouden door groep 6/7. Deze zijn in het plan opgenomen.

Ervaringen

Er wordt rustiger en diverser gespeeld. De wilgentunnel is een absolute favoriet.

De kinderen uit groep 4 blijken wel wat te groot voor het kleuterplein. In deze groep zitten veel fanatiek voetballende jongetjes. Het afgebakende voetbalveldje blijkt voor hen te klein.

Onderhoud: Het groot onderhoud wordt gedaan door een hovenier. Met leerkrachten, ouders en leerlingen is een onderhoudsplan opgesteld voor het klein onderhoud door het schooljaar heen.


« overzicht groene schoolpleinen